Vegansk pesto pasta med vitlöksbröd

Här kommer mitt första recept på länge! Ni kanske såg videon då jag lagade de här recepten? Om inte så kan ni kolla den här. Men jag berättade aldrig i text hur jag gjorde allt så därför tänkte jag dela med mig utav recepten här på bloggen! Så blir det också lite lättare för er att hitta tillbaka. 

Jag följde aldrig några mått men jag har försökt skriva ungefär hur mycket som behövs. Gå på känslan!
 
Ingredienser till pesto pasta:
- Valfri pasta
- Vegansk pesto (jag använde den från Urtekram)
- 1 Tomat
- Ca 5 stora champinjoner
 
Gör så här:
- Koka pastan.
- Stek champinjonerna i veganskt smör.
- Hacka tomaten.
- När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt några skedar pesto, hackade tomaten och champinjonerna.
- Smaka av med salt.


Ingredienser vitlökssmör:
- Veganskt smör. Jag använde Flora mjölkfri.
- Hackad persilja.
- 1 vitlöksklyfta.
- Flingsalt.
- Grekiskt lantbröd.

Gör så här:
- Skopa över smör till en liten skål/burk. Beroende på hur mycket du vill ha. Jag tog kanske 1 dl.
- Hacka persilja och vitlöken och blanda ner i smöret.
- Tillsätt flingsalt och rör om.
- Skär skivor bröd och bre på vitlökssmöret. In i ugnen på 200° i ca 7 min.
 
 
Till top